Identiteit

Een identiteit die verbindt

Elk strategietraject start vanuit de identiteit van de onderneming en het team: Wie ben je, waar sta je voor, waar ga je voor?

Dit staat vaak verwoord in de missie & visie, kernwaarden, leiderschapsstijl, kerncompetenties, etc. Maar soms is dit nog niet gebeurd. Of lopen papier en praktijk uit elkaar en is een herijking nodig.

Hier kan ik bij helpen. We ontwerpen een traject op maat voor jouw team of onderneming. Dat kan heel kort en krachtig zijn. De uitkomst is een heldere identiteit, die mensen verbindt, richting geeft en motiveert. 

Strategie

Succes begint met een heldere strategie

Een (maatschappelijke) onderneming opzetten of laten groeien kan niet zonder een goede strategie. Maar ook voor teams en afdelingen ligt de kiem voor duurzaam succes in een heldere strategie, een strategie die iedereen kent en draagt.

Maar hoe doe je dat, zo’n heldere strategie ontwikkelen? Hier kan ik je op verschillende manieren bij helpen.

Traject op maat

Ik ontwerp en faciliteer een praktisch traject op maat waarin jij en jouw team zelf aan de slag gaan. De uitkomst is een strategische koers, die jullie allemaal kennen en dragen. Het is vastgelegd in een powerpoint presentatie en een strategisch plan met acties en maatregelen. Zo komt een succesvolle implementatie tot stand.

Heidagen

Heidagen zijn een perfecte gelegenheid om met je team te praten over de actuele, strategische vragen. Graag ontwerp en faciliteer ik de heidag voor jou, zodat je als leidinggevende volop kunt meedoen – en je je geen zorgen te hoeven maken over het proces. Zo ontstaan waardevolle gesprekken en concrete resultaten.

Strategie training

In de training leer je over het hoe, wat & waarom van strategie. Je krijgt een aantal handige tools en modellen aangereikt, waarmee je direct aan de slag kunt. Je oefent in strategisch denken aan de hand van oefeningen en een casus. En aan het einde van de training werk je (kort) aan de strategische uitdaging van jouw team of onderneming.

Innovatie

De toekomst ontwikkelen

There is pleasing today’s customers and developing tomorrow’s business” zegt Rita McGrath, professor in strategie en innovatie van Columbia Business School. Dit motto geldt voor alle organisaties en is belangrijker geworden dan ooit, in een snel-veranderende samenleving. Maar hoe doe je dat, innoveren naast je bestaande activiteiten? Hoe zorg je dat innoveren een duurzame activiteit wordt in jouw onderneming? En aan welke innovaties wil je werken?

Ik kan je helpen bij het ontwikkelen van een innovatiestrategie. De uitkomst is een heldere richting voor jouw onderneming: in welke domeinen wil je investeren, welke organisatie & leiderschap past daarbij en hoe pak je het aan?

Ook faciliteer ik compacte innovatietrajecten, waarin je eigen mensen aan de slag gaan met een innovatie-thema. Afhankelijk van ambitie en doorlooptijd is de uitkomst dan bijvoorbeeld een nieuwe propositie, inclusief business model en business plan.

Sta je voor een visie, strategie of innovatie uitdaging? En zoek je hulp hierbij? Ik kom graag in contact. Ook voor een vrijblijvende kennismaking.